17 Październik 2019 09:24
Nawigacja
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło


Procedury reagowania w przypadku wystąpienia wewnętrznych i zewnętrznych zagrożeń fizycznych w szkole Zagrożenia i zalecane działania profilaktyczne w zakresie bezpieczeństwa fizycznego i cyfrowego uczniów
KONKURS NA "NAJŁADNIEJSZY MAZUREK WIELKANOCNY"
Oddział Biała PodlaskaI. Celem konkursu na „Najładniejszy mazurek wielkanocny”, zwany dalej Konkursem, jest stworzenie możliwości zaprezentowania swoich umiejętności w zakresie sporządzania mazurków wielkanocnych, rozbudzenie inicjatywy oraz pomysłowości poprzez dekoracje wielkanocnych wyrobów cukierniczych, podtrzymanie tradycji pieczenia mazurków.

II. Konkurs adresowany jest do wszystkich uczniów klas Technikum i Branżowej Szkoły
I Stopnia ZDZ im. K.K. Baczyńskiego kształcących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz, cukiernik.

III. Organizatorami Konkursu są panie: Luiza Jachacz-Jówko, Elżbieta Jóźwik, Alina Zajdel.

IV. Zasady konkursu:
1. Zadaniem uczestników Konkursu jest wykonanie świątecznego mazurka.
2. Prace powinny być wykonane samodzielnie w pracowni gastronomicznej ZDZ lub
w domu. Wypieki mogą być wykonane indywidualnie lub w zespołach 2-osobowych.
3. Do pracy powinna być dołączona karteczka z imieniem i nazwiskiem ucznia (zespołu).
4. Produkty na wypieki osoby zgłoszone do Konkursu przynoszą we własnym zakresie.
5. Rozstrzygnięcie Konkurs odbędzie się dnia 15.04.2019r. (poniedziałek).
6. Laureatem Konkursu zostanie osoba (zespół osób) z najwyższym wynikiem.
7. Laureaci otrzymają dyplomy oraz najwyższe oceny ze szkolnego przedmiotu nauczania.
8. Oceny cukierniczych wyrobów gotowych dokona powołane przez organizatorów Jury.
9. Uczestnicy Konkursu mogą przeznaczyć mazurek do sprzedaży podczas Kiermaszu Wielkanocnego w dniach 15-17.04.2019r.
10. Do konkursu nie mogą zostać zgłoszone mazurki będące gotowymi wyrobami cukierniczymi wyprodukowanymi przez inne osoby czy zakłady cukiernicze.

V. Ocena konkursowa:
Kryteria oceny:
1. Dekoracja wypieku.
2. Estetyka pracy.
3. Prezentacja wyrobu (krótka informacja o sposobie wykonania, recepturze).

VI. Zgłoszenia:
Osoby, które chcą wziąć udział w konkursie proszone są o dokonanie zgłoszenia do Organizatorów do dnia 12.04.2019r (piątek).
ZDZ zaprasza
Wygenerowano w sekund: 0.06 570,418 unikalne wizyty